Een WIX-website maken

Wie zijn WIX?
wix logoOpgezet in 2006 door Avishai Abrahami, Nadav Abrahami en Giora Kaplan, is Wix een technologiebedrijf dat het maken van een website simpel wil houden. Geen creatieve grenzen en de mogelijkheid om jezelf en jouw bedrijf te uitten naar de buitenwereld. In 2009 had WIX ruim 1 miljoen gebruikers en in 2011 was dit al uitgegroeid naar 10 miljoen.

Nu, in 2015, staat de teller op 73 miljoen gebruikers verspreid over 190 landen.

WIX heeft iets aan te bieden voor iedereen. Of je nu fotograaf bent, muzikant of student: Jij maakt jouw website, zoals jij dat wilt. GRATIS.

Nog even wat cijfers:
# 45.000 gebruikers schrijven zich iedere dag in;
# 15.000 apps worden dagelijks geïnstalleerd;
# En WIX-bezit honderden designs voor jouw website, die je volledig naar eigen smaak kunt inrichten

Met haar 1000 medewerkers blijft WIX groeien en is het doel om de toekomst van het maken van website te revolutionaliseren.

Het maken van een website met WIX
Het maken van een website met WIX is absoluut niet moeilijk. Eerst kan er een template worden gekozen uit verschillende categorieën. Denk aan ‘music’, ‘fashion & beauty’ of ‘creative arts’. Wanneer het template wordt geopend, verschijnt er een filmpje dat precies uitlegt hoe jij je eigen website precies zo kan samenstellen als jij dat wil. Hierin wordt uitgelegd dat je website gelijk vanaf het begin geopend kan worden via je telefoon. En dat is heel wat! Andere sites die tools aanbieden voor het bouwen van een website zijn nog niet zo ver als WIX. Via de app kan je zeer relevante wijzigingen aanbrengen die het enorm gebruiksvriendelijk maken om websites via je telefoon te openen. Zo kunnen er weddenschappen worden geplaatst, een reserveringssysteem, schema’s, prijstabellen en nog veel meer. Van het wijzigen van de achtergrond tot het verslepen van woorden, foto’s en filmpjes; alles is mogelijk.

Keerzijde van de gratis websitebouwer is dat er advertenties te zien zijn aan de zijkant van je website. Dit kan voorkomen worden door te upgraden naar een Combo-pakket van $8.25 per maand.

Support
Verder is de helpdesk van WIX altijd bereikbaar via hun emailadres en iedere werkdag van 6 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags op werkdagen via telefoon. Ook kan je instellen dat je teruggebeld wordt wanneer ze niet (meer) open zijn. Het enige wat je hoeft te doen is op de help-knop te klikken bovenaan de website die je aan het bouwen bent. Ook is er een forum waarop je een vraag kunt stellen, of je kan lid worden van het VIP Team, waarbij je altijd sneller wordt geholpen. Gemiddeld heeft WIX 95% klanten die tevreden zijn, krijgen ze 1600 telefoontjes per dag en is er een gemiddelde wachttijd van 3 minuten.