De populariteit van WordPress

wordpressWordPress is een zogenaamd CMS (Content Management Systeem): een template of sjabloon voor het vormgeven van je eigen website. Was het eerst ontwikkeld speciaal voor bloggers, tegenwoordig kan je met WordPress ook volwaardige websites bouwen. Het is een van de meest populaire systemen van deze tijd. Wat zijn de voordelen van WordPress?

  • WordPress is zeer vriendelijk in het gebruik voor zowel de bouwer van de website als de bezoeker van de uiteindelijke pagina. Ook het beheer is eenvoudig: wijzigingen en tekst en plaatjes zijn gemakkelijk toe te passen.
  • Daarnaast is WordPress vrij goedkoop, de broncode is gratis. Wanneer je een website hebt gebouwd met behulp van de door WordPress aangeleverde sjablonen mag je die zonder verdere consequenties doorverkopen. Wel zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld het downloaden van de software, de domeinregistratie en web hosting.
  • WordPress zorgt voor een goed resultaat bij de zoekmachines. Je pagina kan dus makkelijk gevonden worden. Je kunt ook kiezen voor het installeren van een extra plug-in waardoor de resultaten nog beter worden.
  • WordPress is snel te bouwen. Wanneer je duidelijk voor ogen hebt hoe je je website vorm wilt geven, is het daadwerkelijke bouwen van je website een fluitje van een cent en hoeft geen weken in beslag te nemen. Vaak zijn enkele werkdagen al genoeg om online te gaan.
  • WordPress heeft een zeer actieve community die elkaar helpt en ondersteunt waardoor de software elke dag weer wordt verbeterd.
  • Grote keuze aan templates en plug-ins. Door het enorme aantal mensen dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en perfectie van de juiste software voor iedere website, beschikt WordPress over een grote database van verschillende templates en plug-ins.

wordpress pageOok met programma’s zoals WordPress blijft het bouwen van een eigen website echter een aardige klus die niet zomaar één-twee-drie geklaard is. Het bouwen van de perfecte website kost tijd en vereist enige ervaring. Wanneer je een beginnend blogger bent met interesse voor het bouwen en onderhouden van je eigen site (ook met oog op de daaraan verbonden kosten) dan is WordPress ideaal. Echter, wanneer je een website bedrijf wilt opzetten of je eigen business online wilt zetten is het inschakelen van een professionele website designer en host en goede keuze. Hierdoor ben je gegarandeerd van kwaliteit en een unieke vormgeving, waardoor je website meer aandacht zal krijgen dan anders. Uiteraard dienen ook de kosten en tijd verbonden aan onderhoud niet onderschat te worden en kun je dit allemaal beter uitbesteden wanneer de belangen van een goede en goed werkende website groot zijn.