De snelheid van je website

monitorHet hebben van een snelle website is heel erg belangrijk. Onderzoek heeft uitgewezen dat de gebruiker 7 seconden laadtijd als zeer irritant en langzaam betitelt waarbij de bezoeker vaak het geduld verliest en naar een andere pagina gaat. Wanneer jouw website een snelle laadtijd heeft, heb je ook kans op meerdere clicks en je website wordt waarschijnlijk beter bekeken. Hoe sneller je website, des te groter de kans op succes. Hoe weet je nu of jouw website snel is en wat kun je eraan doen om deze snelheid te verbeteren

Als je pagina langzaam lijkt te laden, dien je natuurlijk eerst vast te stellen wat de oorzaak hiervan is. Er zijn 3 verschillende oorzaken aan te wijzen:

 1. De internetverbinding is traag.
  Hier kan je zelf helaas niets aan veranderen. Natuurlijk kun je kijken of je internet verbinding wel de snelheid geeft die je met je provider hebt afgesproken Is dit niet het geval, dan kun je het beste contact opnemen met je provider om dit probleem te bespreken.
 2. Je computer is traag.
  Het kan zijn dat je computer is vervuild. Misschien zijn er virussen aanwezig die ongezien op de achtergrond draaien en de downloadsnelheid op deze manier beperken, Het is dan ook raadzaam altijd een goede virusscanner te installeren en deze regelmatig te updaten. Wanneer dit niet helpt kun je je computer het beste door een professional even laten opschonen.
 3. Je website laadt traag.
  Op het internet zijn verschillende gratis programma’s te vinden die een zogenaamde speedtest aanbieden. Met handige tools krijg je een gratis website analyse en kun je precies te weten komen welke pagina problemen oplevert en verbeterd of aangepast dient te worden om zo optimaal mogelijke prestaties te leveren. Iedere website kan na verloop van tijd traag worden. Dit kan de volgende oorzaken hebben:
 • Stijging in de bezoekersaantallen
 • Afbeeldingen zijn te groot
 • Externe bronnen zijn niet beschikbaar
 • Externe bronnen laden traag
 • De website host werkt te traag
 • Geen regelmatig onderhoud gepleegd op het onderhouden van de website waardoor er foutcodes zijn ontstaan en memory leaks
 • De website is gehackt

officeNa het bouwen van je website is het belangrijk dat je regelmatig aandacht besteedt aan het onderhouden en beheren van je website. Wanneer je dit niet doet zullen de resultaten van het hebben van een website snel kelderen. Vanwege de continue bewegingen op het internet is het zeer belangrijk steeds mee te gaan met deze ontwikkelingen voor het beste resultaat. Een pagina die slecht wordt beheerd en niet onderhouden zal al snel niet meer worden bezocht. Besteed daarom regelmatig tijd aan het onderhoud van je website. Heb je hier geen tijd (of geduld) voor dan kun je dit het beste uitbesteden aan een professionele website beheerder zodat je website pagina optimaal blijft draaien!